Jumaat, 23 Disember 2011

CALON BOLEH MENANG...??? KATA SIAPA...???


MUNGKIN KAH INI CALON PRU13 YANG AKAN DATANG..??? Ermm...MUNGKIN YAAA..!!!

DS Najib berkata BARISAN NASIONAL (BN) tidak meletakkan HAD UMUR atau berapa kali seseorang individu itu pernah menjadi WAKIL RAKYAT asalkan calon itu boleh membawa kemenangan pada PRU 13 nanti...dengan lain perkataan kira CALON BOLEH MENANG lar nie...

Tapi aku agak KHUATIR bagaimana DS Najib MENGKATEGORIKAN seseorang itu sebagai CALON BOLEH MENANG..???  Apakah maklumat yang beliau perolehi itu dari SUMBER SUMBER yang boleh dipercayai..??? atau sekadar maklumat dari mereka mereka yang mempunyai KEPENTINGAN  dan telah MELOBI pula pemberi pemberi maklumat ini bagi MEYAKINKAN DS NAJIB mereka adalah CALON BOLEH MENANG...

Patutlar sekarang ini aku lihat WAKIL2 RAKYAT yang dulu TIDO sekarang dah berlari kesana kemari secara AGGRESIF bagi meyakinkan pihak atasan bahawa mereka adalah CALON BOLEH MENANG...!!!

Selasa, 6 Disember 2011

BAI'AH : BUKTI UMNO SUDAH TERDESAK..???

Akhbar Internet PUTAR ALAM The Malaysian Insider melaporkan Naib Presiden PAS Sallahudin Ayub berkata bahawa UMNO sudah TIDAK YAKIN dengan ahli ahlinya sendiri apabila sanggup mengambil sumpah BAI'AH yang menurutnya bertujuan mengelakkan tindakan KHIANAT dan SABOTAJ oleh ahli ahli UMNO sendiri. Ini adalah ekoran daripada cadangan salah seorang Perwakilan UMNO dari Terengganu Komaruldin Omar agar diadakan sumpah BAI'AH bagi menzahirkan KESETIAAN ahli ahli UMNO terhadap parti semasa Perhimpunan Agung UMNO baru baru ini. Berita selanjutnya di sini.  Sallahudin juga mendakwa UMNO kini meniru kaedah kaedah digunakan PAS seperti BAI"AH  ini yang telah lama dipraktikkan oleh PASpispis dan pernah pula dikritik oleh UMNO pada masa lalu.
Ermm...aku pun naik TERGELAK mendengar kenyataan mamat nie kerana secara tidak langsung malaun nie telah MENGAKU bahawa PAS memang sudah lama TIDAK YAKIN dengan ahli ahlinya kerana mereka telah lama memperkenalkan sumpah BAI'AH terhadap ahli PAS...he3...!!! ...nampak benar BODOH si Sallahudin nie....!!!

PAS mengadakan BAI'AH secara TAKLIK TALAK TIGA bagi menghalang WAKIL RAKYAT PAS melompat parti. Itu adalah HAKKAT yang tidak boleh disangkal oleh parti PASpispus ini berdasarkan beberapa BUKTI termasuk pendedahan daripada Datuk Dr Hassan Ali nie....(minit 2.42)


Korang lihatlah betapa ZALIMnya tindakan Parti yang kononnya memperjuangkan agama ISLAM tetapi sebenarnya hanya MEMPERGUNAKAN agama Islam untuk kepentingan politik mereka. Mereka sanggup melihat sebuah keluarga hancur berkecai dan anak anak kehilangan ibu atau ayah semata mata kerana NAFSU SERAKAH untuk berkuasa..!!!. Aku nak tanya kat sini... dimanakah HAK KEBEBASAN BERSUARA yang selalu diaorang perkatakan selama ini..???
Kalu macam kes Datuk Hassan Ali ini aku pasti puak HAPRAK PAS tidak akan MEMECAT beliau tetapi akan memasukkannya dalam 'PETI SEJUK' sahaja...sudah tentu Datuk Hassan Ali tidak boleh bertindak keluar parti kerana dengan sendirinya isteri beliau akan jatuh TALAK dan akan hancurlah sebuah 'MASJID' bahagia yang beliau bina selama ini bersama keluarga tersayang...sooo aku nak tanya sekali lagi kat korang.... TIDAK ZALIM KAH INI..????

INI CONTOH BAI'AH YANG SEPATUTNYA DALAM ISLAM

Berbaiah sifatnya harus selama sumpah dan janji didalamnya tidak melanggar hukum syarak. Sejarah baiah pertama berlaku sebelum hijrah Nabi SAW iaitu pada tahun ke-12 selepas kerasulan Nabi (621M).

Satu rombongan dari Yathrib (Madinah) yang terdiri dari 12 penduduk, 10 orang dari kabilah Aus dan dua dari kabilah Khazraj bertemu Rasulullah di lembah Aqabah, Mina. Mereka berbaiah dengan Rasulullah yang dikenali Bai'ah al-Aqabah.

Imam al-Bukhari, dari Ubadah bin al-Samit bahawa Rasulullah bersabda kepada kami ketika ia dikelilingi oleh beberapa sahabatnya, "Berbaiahlah (berjanji setia) kepadaku bahawa kamu tidak sekutu Allah dengan sesuatu yang lain, tidak mencuri, tidak berzina, tidak membunuh anak kamu, tidak berbohong yang sengaja diadakan sama ada pada dirimu atau orang lain dan jangan kamu derhaka dalam perkara baik. Maka sesiapa yang setia di kalangan kamu maka ganjarannya di sisi Allah, dan sesiapa yang terkena kepadanya amalan buruk lalu ia menerima tindakan hukuman di dunia maka menjadi kifarah baginya. Sesiapa yang terkena kepadanya dengan mengerjakan perkara itu kemudian Allah melindunginya dari diketahui orang di dunia ini maka terserahlah kepada Allah. Jika Ia kehendaki nescaya diampun-Nya dan jika Ia kehendaki nescaya dihukum-Nya lalu kamu pun berbaiah di atas perkara ini."

Rombongan berkenaan bukan saja melafazkan ikrar dua kalimah syahadah, malah beraku janji menerima segala hukum Islam yang menjadi asas penting bagi pembinaan individu dan masyarakat Islam, dari aspek aqidah, akhlak dan pelaksanaan Islam di dalam semua bidang, menolak segala perlakuan di zaman Jahiliah.

ALANGKAH INDAHNYA BAI'AH YANG DILAFAZKAN PADA ZAMAN RASULLULLAH DAHULU...!!!
Tetapi nampaknya PAS telah MELACURKAN KEINDAHAN TERSEBUT UNTUK KEPENTINGAN POLITIK MEREKA...!!!!

AYUH UMAT ISLAM SEKELIAN...KITA KAPANKAN SAJA  PAS...!!!!


ANAK KECIL ini mungkin TIDAK MEMAHAMI mengapa IBU DAN AYAHNYA terpaksa BERCERAI TALAK TIGA  padahal dia hidup didalam sebuah KELUARGA YANG BAHAGIA...!!!
...itulah penangan PAS memperkudakan AGAMA ISLAM...!!!

pssttt....UMNO baru menerima cadangan sahaja dari perwakilan korang HAPRAK PAS dah melompat lompat macan BERUK nak SPIN berita ini yer..???...itu baru CADANGAN lah BODOHHHH...!!! Cadangan BAI'AH mengaku TAAT SETIA....!!!! BUKAN CADANGAN BAI'AH CERAIKAN ISTERI TALAK TIGA MACAM KORANG...!!!! 
Khamis, 1 Disember 2011

AWAS MODUS OPERANDI LICIK DAPig...!!!!


Terlebih dahulu....SYABAS dan SELAMAT BERSIDANG aku ucapkan kepada kesemua PERWAKILAN & AHLI UMNO dan aku dapat melihat bagaimana BERSEMANGATNYA korang untuk MEMBENAMKAN Pakatan Haprak didalam PRU 13 yang akan datang tidak lama lagi...lebih lebih lagi setelah mendapat suntikan semangat UCAPAN DASAR YAB Presiden UMNO yang dikasehi.

Meneliti semula ucapan2 dari Ketua2 Sayap UMNO sebelum ini...aku rasa memang kena pada MASA dan KETIKAnya UMNO pulak menghentam PAKATAN HAPRAK terutama Parti Kencing Rakyat (PKR) dan Parti Ajaran Sesat (PAS)..ini..
Ialah...asyik kita jer nak jadi BUDAK BAIK & BERHEMAH sedangkan PENCACAI2 ni selalu sangat MEMAKI HAMUN & MENABUR FITNAH kat UMNO...sekali sekala apa lak salahnya kita guna KAEDAH yang sama mcm pencacai nie...biar dia rasa ubat dia sendiri...he3

Aku melihat PRU 13 adalah MEDAN TERAKHIR samada ORANG MELAYU akan terus menerajui Kepimpinan Politik Negara, samada Hak Hak orang Melayu akan terus terpelihara. Sekiranya UMNO @ BN gagal mendapat SOKONGAN PADU Orang Melayu....maka sudah pasti MELAYU MALAYSIA akan merempat seperti MELAYU SINGAPURA...

 Korang semua bule perasan sendiri....SEMENJAK DUA MENJAK nie....DAPig menjadi parti LEBIH MELAYU daripada orang Melayu hanya semata mata untuk BERKUASA...


Sekiranya PAKATAN HAPRAK memerintah...langkah seterus DAPig yang aku pasti adalah orang CINA laknaktullah ini akan  beramai ramai menjadi ahli PKR untuk menguasai parti itu bila ANUGAY dah MAMPUS nanti ( aku bagi ANUGAY 10 - 15 thn saja itupun tak termasuk kalu dia kena PENYAKIT SIPLIS atau HIV kerana kuat MENGONGKEK )...PASpispus pula tak bule mempertahankan orang MELAYU & ISLAM kerana mereka cuma BUDAK SURUHAN DAPig sahaja dan seterusnya PERLEMBAGAAN NEGARA akan mereka ubah mengikut ACUAN DAN KEHENDAK KAUM MEREKA....dan ketika itu ORANG MELAYU baru lar nak SEDAR yang mereka telah DITIPU dan TANAH TUMPAH DARAH mereka dah jadi macam SINGAPURA...


Meh aku citer skit asal usul DAPig nie...
ASAL USUL DAP

DAP adalah ANAK atau SERPIHAN kepada PAP di Singapura, selatan Persekutuan Tanah Melayu. Lee Kuan Yew, yang tidak bersetuju dengan cubaan PERIKATAN UMNO untuk bertanding dalam Pilihanraya di Singapura, telah membuka PAP di Semenanjung Malaysia. Apabila Singapura berpisah dari Malaysia pada 9 Ogos 1965, tahun yang sama, PAP cuba MENGHIDUPKAN PAP yang baru dengan nama Parti Tindakan Rakyat Malaysia tetapi Pendaftar Pertubuhan menolak penubuhan PAP kerana nama yang sama itu akan mengelirukan orang ramai. Oleh itu Devan Nair (Setiausaha Agung DAP @ PAP ketika itu di Semenanjung) telah menggunakan nama baru iaitu Parti Tindakan Demokratik (DAP). Pada 3 Mac 1966 surat dari Pendaftar Pertubuhan menolak penubuhan DAP kerana perlembagaan parti itu tidak selaras dengan peraturan undang undang Pendaftar Persatuan. Pada 19 Mac 1966, pendaftaran DAP diluluskan oleh Pendaftar Pertubuhan.

Jadi...DAPig secara logiknya bukanlah ANAK atau SERPIHAN PAP Singapura...tetapi adalah JELMAAN PAP di MALAYSIA.

Oleh kerana itu...BERHATI HATIlah wahai Orang MELAYU kerana Cina Cina nie sedang menggunakan CARA YANG SAMA untuk mentadbir Malaysia sebagaimana yang mereka lakukan di Singapura suatu ketika dulu....


>>> LEE KUAN IKAN YU PAKAI SONGKOK SEMASA BERKEMPEN NAK DAPATKAN UNDI MELAYU...bila dah dapat Melayu Singapura diTEKAN sampai dah tak bule BERSUARA....


>>> MUNGKINKAH LAPURAN AKHBAR INI YANG AKAN DIBACA OLEH ANAK CUCU KITA 30TAHUN DARI SEKARANG..????


psst...apakah kita MELAYU masih belum sedar TAKTIK LICIK CINA LAKNATULLAH ini..????
FIKIR FIKIRKANLAH....!!!!