Sabtu, 28 Januari 2012

ANDA DILARANG KOMEN APA2...CUMA LIHAT SAJA OK..!!!


psst...cuma satu yang PASTI...bila si ANUGAY DAH MAMPOS, budak pakai baju ROKET tu pulak yang akan PIJAK kepala dua ekor mamat nihh..!!!

Jumaat, 27 Januari 2012

KUASA KETIGA POLITIK : JANGAN YANG DI KEJAR TAK DAPAT......!!!!

Dato Hasan Ali hendak mewujudkan KUASA KETIGA POLITIK untuk mengembalikan keyakinan dan keselesaan hidup masyarakat MELAYU berteraskan perjuangan ISLAM, MELAYU & RAJA MELAYU (IMR). Beliau bersama dengan PERTUBUHAN BUKAN KERAJAAN (NGO) Islam akan bertanding secara BERSEPADU & TERANCANG bagi memberi alternatif kepada pengundi MELAYU ISLAM untuk MENYOKONG  mereka terutama kepada PENGUNDI ATAS PAGAR.

Kalau melihat kepada parlimen aku sendiri iaitu PARLIMEN ALOR GAJAH, memang telah ada gerakan daripada seorang CALON BEBAS Mej (B) Abdul Rahman bin Jantan yang berasal dari Kemuning DUN Machap yang telah menemui semua KETUA2 UMNO dalam parlimen Alor Gajah bagi menyatakan hasrat beliau untuk bertanding kerusi parlimen Alor Gajah pada PRU 13 nanti dan beliau mendakwa adalah orang PERKASA. Aku yang pada mulanya 'lari lari' akhirnya berjumpa jugak ngan mamat nih...bukan apa sekadar ingin mengenali dan mendapatkan serba sedikit maklumat saja. Katanya dia akan masuk bertanding sekiranya kedua2 calon Parlimen adalah BUKAN MELAYU dan katanya lagi gerakan KUASA KETIGA ini secara keseluruhannya hanya akan masuk bertanding di kebanyakan parlimen dan DUN yang MAJORITInya orang MELAYU tetapi calon BN & PEMBANGKANG adalah orang BUKAN MELAYU...

 hai bro..!!! nak bertanding tapi ko pulak tak bule mengundi..??? dah lama pencen Mejer takkan belum tukar jadi pengundi awam,,,???

Ermmm...aku rasa kewujudan KUASA KETIGA POLITIK ini hanya akan MEMECAHBELAHKAN undi MELAYU yang memang dah HARU BIRU..dan aku khuatir pertembungan 3 penjuru ini akan mengakibatkan KERUSI BN terlepas ketangan PAKATAN HAPRAK walaupun dengan majoriti kecil kerana akan ada ORANG2 UMNO yang mengundi mereka kerana GERAM dengan PRESTASI Ahli Parlimen dari MCA, MIC & Gerakan yang kebanyakannya asyik menjaga TEMBOLOK bangsa mereka saja. Korang nak tahu bro..ada Ahli UMNO di parlimen Alor Gajah pernah mendakwa  AHLI PARLIMEN ALOR GAJAH dari MCA nie macam TAIK kerana tidak 'PERFORM' kat orang Melayu...asyik jaga orang CINA saja...kalau bab PERUNTUKAN RATUSAN RIBU RM setahun, cawangan2 UMNO hanya dapat CHIPUT saja. iaitu.RM3,000-00 setahun...yang selebihnya gie buat Dewan Sekolah Cina, buat Tokong Cina dan pelbagai projek lagi yang hujungnya ada perkataan CINA....kalu nak datang melawat kawasan...pun tak nampak batang hidung...!!! 

Nie bukan aku kata tapi diaorang kata...!!!! 8-))

Bagi aku cuma ada beberapa perkara saja :-
  1. Kalau KUASA KETIGA POLITIK MENANG di majoriti kerusi Parlimen yang ditandingi oleh BN (bukan UMNO) sudah tentulah sukar untuk BN membentuk kerajaan mantap dengan majoriti 2/3. Kita semua sedia maklum kerajaan tanpa majoriti 2/3 adalah sebuah kerajaan yang LEMAH dan kita juga tidak 100% yakin mereka akan BERPIHAK kepada BN.
  2. Kalau mereka KALAH dan BN juga KALAH kerana undi yang telah BERPECAH sudah tentulah ini akan memberi kelebihan kepada PAKATAN HAPRAK untuk menambah lagi KERUSI PARLIMEN mereka dan silap haribulan mereka akan BERJAYA menawan PUTRAJAYA.
  3. Bila mengetahui orang UMNO sendiri secara tersirat menyokong KUASA KETIGA POLITIK ini, mungkin komponen2 BN seperti MCA akan BERALIH ARAH  kepada 'saudara mereka" DAP dan akhirnya senario politik Malaysia akan berubah kepada MELAYU VS CINA.
Ermm... aku harap kita kena BERFIKIR secara RASIONAL dan kembali kepada PERJUANGAN ASAL penubuhan Negara Malaysia yang tercinta ini. Kita MERDEKA kerana kita telah BERSETUJU dengan konsep PERKONGSIAN KUASA dan MEMATUHI perjanjian yang telah dipersetujui didalam PERLEMBAGAAN. Diatas kerjasama inilah yang telah MEMACU Negara Malaysia menjadi diantara salah sebuah NEGARA DUNIA KETIGA yang begitu BERJAYA didunia...PERKONGSIAN KUASA adalah satu HAKIKAT yang MESTI kita terima...walaupun ianya sesuatu yang PAHIT & MENYAKITKAN....!!!

Kalu kita mahu kaum lain MENGHORMATI HAK HAK kita orang MELAYU sebagaimana termaktub didalam PERLEMBAGAAN....kita juga mestilah MENGHORMATI HAK HAK mereka didalam PERKONGSIAN KUASA ini...
 
FIKIR FIKIRKAN LAH...!!!!pssttt...kalau setakat IMR (ISLAM, MELAYU & RAJA2 MELAYU)....UMNO telah lama MENJAGA & MEMPERTAHANKANNYA...Kalu Dato Hasan & The Geng IKHLAS mereka cuma perlu membantu 'MENCANTIKKANNYA' sahaja menerusi UMNO....JANGAN YANG DIKEJAR TAK DAPAT, YANG DIKENDUNG BERCICIRAN...MENANG SORAK KAMPUNG TERGADAI....!!! MELAYU MENANGIS...CINA TEPUK TANGAN....!!!

Selasa, 24 Januari 2012

LIHAT LAH DENGAN MATA HATI...KIRI VS KANAN


Tidak semua INSAN bule melihat dengan MATA KASAR kerana tidak semua INSAN memiliki MATA yang bule MELIHAT...tetapi cubalar korang melihat PAPARAN IMEJ diatas dengan MATA HATI korang pula...
Yang disebelah KIRI jelas terpancar KEIKHLASANnya sementara yang disebelah KANAN pula jelas terpancar KEKUSUTAN diri dan DENDAM KESUMATnya...

 Jadi marilah bersama sama kita MENYOKONG BARISAN NASIONAL....jangan biarkan yang disebelah KANAN tu MEROSAKKAN kesejahteraan negara MALAYSIA yang kita CINTAI ini...

psst...BRO ANWAR....bawa lar BERTAUBAT kerana nyawa anda sekarang berada diHUJUNG RANTING USIA....!!!

Isnin, 23 Januari 2012

ORANG GEREJA JAGA HAL EHWAL ISLAM..??? YANG BENAR NIH..!!!

Aku nak tanya skit...korang ingat tak lagi pasal isu JABATAN AGAMA ISLAM SELANGOR (JAIS) mnyerbu sebuah gereja yang disyaki sedang menjalankan aktiviti MEMURTADKAN orang ISLAM di Selangor...??? Ada sorang MAMAT nie terus lintang pukang pergi MINTA MAAF kat paderi2 tu dan sebaliknya MENYALAHKAN JAIS diatas tindakan tersebut. Nama mamat tu adalah KHALID GAGAP@KHALID GEREJA..
Sekarang dia dah jadi KETUA pulak kat Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) nie...!!!  PULAK DAH..!!! Nampaknya KENA LIWAT lagilar PASpispus apabila portfolio menjaga KESUCIAN AGAMA ISLAM yang diberikan kepada PAS telah ditukar kepada portfolio menjaga BUDAK BUDAK MAIN SUKAN...!!! Mohamad SABUN pulak kata bukan semestinya orang AGAMA sahaja yang bule mengambil tugas EXCO HAL EHWAL AGAMA, tetapi cukup sekadar memerlukan seorang yang dikategorikan sebagai AMANAH, JUJUR & IKHLAS...ermm...aku tak nampak mana satu kategori yang releven yang membolehkan si Khalid Gagap nie dipilih..kategori seorang PEMBOHONG & PENIPU adalar...!!!.
yang aku nampak Khalid Gereja dipilih agar senang hendak MEMANTAU Jabatan Agama Islam Selangor dan BUKANNYA hendak MEMANTAU kesucian AGAMA ISLAM dari di NODAI oleh GERAKAN GERAKAN TERANCANG KRISTIAN  untuk memesongkan AQIDAH dan menarik mereka MENINGGALKAN ISLAM...


KHALID : "kertas UNDI lagi penting bro..!!! SOAL AQIDAH kita settle kemudian yer.."psst...PAS dah takder calon YANG LAYAK utk memegang portfolio AGAMA kot..??? so ditukar menjaga ADAT RESAM MELAYU, BELIA & SUKAN...ermmm...mana pergi SUARA SUARA LANTANG dalam PAS..??? masih sanggup MENGANGGUK walaupun DIHINA sebegini rupaa..???