Jumaat, 28 September 2012

BAJET RAKYAT VS BAJET KU JANJI BULAN DAN BINTANG...!!!!

Jam 3.00 ptg ini DS Najib, Perdana Menteri Malaysia yang kita SAYANGI akan membentangkan BAJET 2013. Sudah pasti kita sebagai RAKYAT Malaysia mengharapkan yang TERBAIK dari pembentangan BAJET 2013 ini.


Aku yakin BAJET 2013 yang dibentangkan adalah merupakan bajet yang MAMPU dipenuhi dan dilaksanakan oleh Kerajaan BARISAN NASIONAL...apatah lagi segala INPUT adalah dari RAKYAT, sudah tentulah ianya UNTUK RAKYAT...!!

TAK SEPERTI BAJET DARI ABG ANWARGAY KAT BAWAH NIE...!!!psssttt.....BOLEH PERCAYA KER...????

JOM BOIKOT KEDAI KOPI INI...!!!!Kempen memboikot Oldtown White Coffee yang dikatakan dimiliki oleh Pengerusi DAP Perak, Ngeh Koo Ham sedang giat dijalankan di media siber. Ini berikutan penghinaan berterusan yang dilakukan oleh Ngeh Koo Ham terhadap orang Islam dan agama Islam itu sendiri.

Walaupun kopitiam berkenaan menyediakan peluang pekerjaan kepada ramai tenaga muda dari kalangan orang Melayu-Bumiputera, hakikatnya ketiadaan sijil halal dan keengganan kopitiam berkenaan untuk mendapatkan sijil halal dari JAKIM, menunjukkan bagaimana kesombongan dan keangkuhan pemiliknya walaupun boleh dikatakan pelanggan utama mereka adalah dari kalangan umat Islam. 

Kebelakangan ini, isu makanan tidak halal banyak diperkatakan. Kalau di Selangor, burger daging babi sudah boleh diperolehi dengan mudah di pusat-pusat membeli belah ternama seperti di Sunway Pyramid dan sebagainya, makanan tidak halal juga banyak dijual secara terbuka dan dengan niat menipu umat Islam. 

Anehnya, para pekerjanya terdiri daripada anak-anak muda yang kelihatan seperti orang beragama Islam dan berbangsa Melayu. 

Barangkali yang menjadi alasan, ialah pemberian dan penawaran gaji. 

Sebenarnya, sebagai orang Islam dan menjunjung kebenaran Islam, seharusnya umat Islam mengamalkan 'rejim kewangan' yang lebih ketat dengan mempersoalkan tentang halal haram pendapatan yang bakal menjadi darah daging dan dipersoalkan di akhirat kelak. Jangan hanya kerana ia adalah pendapatan dan duit, maka semuanya dikira halal. 

Memang benar, bekerja untuk memperolehi pendapatan adalah baik dan dituntut oleh agama. Namun, ada banyak juga pendapatan daripada pekerjaan yang diharamkan oleh Islam. Ia seperti arak yang walaupun dibenarkan untuk bukan Islam, tetapi umat Islam, tidak boleh langsung menanam anggur untuk dijadikan arak, memproses anggur untuk dijadikan arak, menyediakan tempat untuk simpanan arak, mengambil bahagian dalam penjualan arak bahkan yang menjadi pelayan untuk menghidangkan arak juga tidak dibenarkan oleh Islam. 

Hanya golongan yang jahil dan enggan menerima hakikat agama Islam sahaja yang akan terus membenarkan diri terbabit dalam pendapatan yang syubhah dan haram seperti dalam kes sebegini.

Kalaupun bukan kerana OLDTOWN WHITE COFFEE milik Ngeh Koo Ham, tetapi alasan yang paling utama ialah tentang kesyubhanan pendapatan daripada kopitiam tersebut yang akan dipersoalkan oleh Allah Taala di akhirat kelak.

KECUALILAH kalau di negara ini sudah tidak ada pekerjaan sehingga wujud keadaan DARURAT yang mengharuskan kerja-kerja di tempat-tempat syubhah begitu. Walhal daripada hasil usaha kerajaan, baik Kerajaan Pusat mahupun Kerajaan Negeri, terdapat TERLALU BANYAK PELUANG KERJA yang membenarkan orang Islam memperolehi pendapatan yang memang halal seandai itulah yang diniatkan dan dicari-cari!

Bukan OLDTOWN WHITE COFFEE sahaja yang perlu diboikot oleh umat Islam, baik kepada pencari pekerjaan, jauh lebih penting lagi kepada umat Islam yang tidak pernah peduli halal haram makanan yang diambil dan dimasukkan ke dalam perut untuk jadi darah daging, sebaliknya kepada mana-mana tempat makan yang tidak halal!

SUMBER : MARIA KAREEM

Khamis, 27 September 2012

CILAKA PUNYA AMOII...!!!!

MENDIDIH betul darah aku nengok video klip AMOI yang KURANG AJAR nih...!!!!


AMOI LAHANAT nie pun dah pandai SPIN...daripada isu dia buat KESALAHAN lalulintas....dah di SPIN kepada isu polis cuba BERTINDAK KASAR terhadap dia plak...!!! padahal dia yang PROVOK polis ini...!!!!

pssttt....mungkin dia dapat ilmu SPIN dari bangnuar kot...!!!! :)


Sabtu, 22 September 2012

AJARAN BARU TG NIK AZIZ...???

Patutlar PENCACAI PENCACAI Pakatan Pembangkang suka benar PIJAK2 GAMBAR...!!!! Rupa2nya ada MENTOR yang menyokong budaya pijak memijak gambar nih..!!!! Inilah yang berlaku semasa demontrasi membantah penerbitan filem INNOCENTS OF MUSLIM di Kuala Lumpur baru baru ini.
Ermm...soo...!!!.Kalau MARAH dengan DIRI SENDIRI pun....anda DIGALAKKAN untuk MEMIJAK gambar anda...okkkk..!!!! heheehe.....!!!psstt....AGAK AGAK....dah lepas PIJAK GAMBAR tu MASAALAH kita boleh SELESAI ker..????  Kalau nak SELESAIKAN masaalah.... kita sepatutnya gunakan AKAL bukannya gunakan KEPALA LUTUT...!!!! Erm Alahai...!!!

Sabtu, 8 September 2012

PIJAK KERANA KORUP..??? SATU LAGI KENYATAAN BODOH DARI ORANG BODOH..!!!

Aku TERBACA satu entri TERBARU dari blog seorang pemimpin PALING TINGGI PAS Melaka. Katanya anak muda MEMIJAK dan menunjukkan JUBOR (yang kurap tuh..!!!) pada gambar DS NAJIB adalah dari MANIFESTASI kebencian anak muda kepada kerajaan yang menyalahgunakan kuasa dan melayan rakyat secara tidak saksama...


Erm...MAMAT nih nampaknya MENYOKONG budaya PIJAK MEMIJAK dan TUNJUK JUBOR pada gambar yer...!!!! Sebagai seorang Pemimpin Tertinggi Parti Islam SeMalaysia (PIS) sudah tentulah aku menganggap ini satu kenyataan PALING BODOH. Erm alahai...!!! Belajar kat UNIVERSITI tapi TAHAP pemikiran dah macam budak TADIKA. Apakah dengan hanya kerana PERBEZAAN PENDAPAT kita boleh MENGHALALKAN perbuatan yang TIDAK BERETIKA seperti itu..???

Ooiii MAMAT...!!! aku nak tanya skit...apakah itu yang diajar oleh agama ISLAM..??? ULAMA ULAMA pun pernah BERBEZA PENDAPAT tetapi takder pula mereka memperlekehkan pendapat ulama ulama lain sampai ke tahap pijak memijak dan tunjuk jubor nih..!!! Kalau 'ULARMAK POLITIK' adalah...!!!. Mana TARBIAH korang bagi mewujudkan PENGIKUT yang selari dengan AKHLAK ISLAM..???? Ermm...beginilah kalau ISLAM dipergunakan untuk KEPENTINGAN politik..!!! AKHLAK yang BUROK pun akan DISOKONG....!!!

Sebagai RAKYAT Malaysia yang masih lagi boleh berfikiran WARAS, kita semua SEDIA MAKLUM bahawa PERDANA MENTERI kita, DS NAJIB merupakan seorang PEMIMPIN yang begitu RAJIN BERUSAHA untuk MEMACU hala tuju Negara Malaysia melalui PELAN TRANSFORMASI KERAJAAN (GTP). 


Dua objektif GTP adalah – PERTAMA, untuk mentransformasikan kerajaan agar menjadi lebih EFEKTIF dalam penyampaian PERKHIDMATAN dan bertanggungjawab atas keberhasilan yang menjadi keutamaan kepada rakyat; dan KEDUA, memacu Malaysia ke arah MELAHIRKAN masyarakat yang MAJU, BERSATU PADU dan saksama dengan STANDARD kehidupan yang tinggi untuk semua. Ini sejajar dengan MISI nasional ke arah mencapai Wawasan 2020 – untuk Malaysia mencapai status negara maju sepenuhnya.
Enam NKRA (National Key Result Areas) telah dikenalpasti untuk menuju ke arah transformasi Kerajaan dan ianya adalah:
1.Mengurangkan Jenayah.
2.Membanteras Rasuah.
3.Mempertingkatkan Pencapaian Pelajar.
4.Mempertingkatkan Taraf Kehidupan Isirumah Berpendapatan Rendah.
5.Mempertingkatkan Infrastruktur Asas Luar Bandar.

6.Mempertingkatkan Pengangkutan Awam Bandar.
 
Dengan usaha MEMBENTERAS RASUAH dan MEMPERTINGKATKAN TARAF KEHIDUPAN ISIRUMAH BERPENDAPATAN RENDAH untuk semua kaum ...sudah tentulah bahawa apa yang DIDAKWA oleh MAMAT PAS ini seperti kenyataan beliau di atas adalah TIDAK BENAR. Sebenarnya itulah dia POLITIK KEBENCIAN MELAMPAU yang telah BERJAYA diserapkan oleh PUAK2 PAKATAN HAPRAK kepada anak2 muda ini yang secara langsung telah MENGIKIS nilai nilai murni BANGSA MELAYU dan UMAT ISLAM.


psssttt.... aku nampak banyak NGO yang buat LAPORAN POLIS mengenai isu PIJAK GAMBAR dan TUNJOK JUBOR nih...!!! Kalau kat Alor Gajah Melaka nie.... takkan NGO sajer...??? "YANG LAIN" tu mana..??? tak wat LAPORAN POLIS ker..??? cakap lebih kang orang MARAH...tetapi KENKAWAN SEKELIAN...!!! Lu pikirlar sendiri siapa yang sepatutnya buat Laporan Polis tapi tak WAT APER2 PONGGG...!!!!

Isnin, 3 September 2012

'SILENT MAJORITY' BAKAL MEMBENAM PAKATAN PEMBANGKANG DALAM PRU13 INI...???

Dalam kita sedang MENYAMBUT Hari Kemerdekaan Negara Malaysia TERCINTA yang ke 55 tahun, sekali lagi PUAK2 PAKATAN PEMBANGKANG telah MENCEMARKAN nya dengan Himpunan JANJI DEMOKRASI mereka. Lebih membuatkan RAKYAT Malaysia merasa AMAT MARAH apabila mereka MEMIJAK gambar Perdana Menteri Malaysia dan MENGIBARKAN bendera CIPTAAN mereka sendiri. Ini lah AKIBATNYA apabila semua PERKARA hendak DIPOLITIKKAN...seperti orang yang kena HISTERIA dan macam orang GILA nak MAMPOS...!!!!
PUAK PAKATAN HAPRAK nie tak MENGIKTIRAF Hari KEMERDEKAAN Malaysia kerana mereka kata Malaysia tidak pernak DIJAJAH...Mereka juga tak MENGIKTIRAF pejuang pejuang bangsa yang GUGUR ketika MEMPERTAHANKAN Balai Polis Bukit Kepong kerana mereka kata KOMUNIS2 LAHANAT itulah sebenarnya pejuang bangsa. Mereka (PASpispus) pernah berkata HARAM bekerjasama dengan KAPIR tetapi sekarang mereka BEKERJA untuk KAPIR DAP...Mereka (PKR) menolak untuk BERSUMPAH LAKNAT tetapi setiap hari mereka MENYUMPAH SERANAH dan MELAHANATKAN orang serta dah jadi macam SESUMPAH....
Yang paling aku rasa macam NAK MUNTAH apabila Pemimpin PUAK2 PAKATAN HAPRAK ini berkata RAKYAT yang MEMIJAK gambar Perdana Menteri MEMBUKTIKAN bahawa RAKYAT telah MENOLAK kepimpinan PERDANA MENTERI...Ermm...RAKYAT amendenya bro...!!! kalau setakat lima enam kerat yang PIJAK tu ko kata RAKYAT...??? itu bukan RAKYAT tapi tu semua BERUK2 yang TAK TAHU menilai dan MENGHARGAI betapa BERSYUKURNYA hidup di BUMI Malaysia ini....
Cuba korang BERITAHU aku berapa RIBU yang BERHIMPUN dalam HIMPUNAN JANJI DEMOKRASI dan berapa RIBU pulak yang BERHIMPUN dalam Sambutan Hari Kemerdekaan bersama DS Najib..??? .Kalau PUAK2 PAKATAN nie BODOH nak KIRA aku CADANGKAN mereka NENGOK jerlar VIDEO kat bawah nie...
THIS IS THE REAL MAJORITY OF RAKYAT...!!!!! lebih 150,000 orang yang HADIR dan aku sendiri boleh SAHKAN kerana aku berada sama dalam HIMPUNAN ini...!!!! aku tidak MELIHAT sangat apa yang BERLAKU didalam padang kerana TUMPUAN aku lebih kepada reaksi SPONTAN Rakyat Marhein yang berada ditempat2 duduk sekeliling stadium...Begitu BANGGA melihat mereka MENGIBARKAN JALUR GEMILANG dan menyanyikan lagu lagu PATRIOTIK secara SPONTAN dan TANPA DIPAKSA...dan disebelah aku ada seorang budak CINA bersama kedua ibu bapanya...dia menjadi begitu GIRANG apabila seorang kakak Melayu dihadapannya memberikannya JALUR GEMILANG dan dia terus MENGIBARKANNYA dan MENYANYI bersama....itulah baru dikatakan RAKYAT MALAYSIA....!!!!
pssttt...MAJORITI RAKYAT dah naik MENYAMPAH dengan GELAGAT PAKATAN PEMBANGKANG dan JUAK2NYA dan sudah PASTI MAJORITI RAKYAT terutama "THE SILENT MAJORITY" akan MENOLAK PKR, DAP dan PAS pada PILIHANRAYA UMUM KE 13 nanti...!!! 
AYUH RAKYAT MALAYSIA..!!!!..MARI KITA BENAMKAN PAKATAN HAPRAK....!!!

Ahad, 2 September 2012

WEEIII...!!! KAMI DAH MUAK DENGAN AMARAN LAHHH...!!!!


 pssttt...KDN akan bertindak TEGAS...??? Ermmm... BAGUS LAR tuhh...!!!! kita NENGOK lar SETEGAS mana KDN nih....!!!